jul
19

Time To Say Goodbye vaakst gedraaid nummer tijdens uitvaart

uitvaartmuziekEr zijn mensen die al jaren roepen dat ze op  hun begrafenis een bepaald nummer gedraaid willen hebben. Andere mensen laten de keuze liever over aan de nabestaanden. Eén ding is zeker: de muziek is een belangrijk onderdeel van de plechtigheid. Het geeft een persoonlijk tintje aan de begrafenis en zorgt vaak dat de emoties loskomen. Verschillende uitvaartverzekeraars deden onderzoek naar meest gedraaide artiesten en liedjes op begrafenissen.

Muziek kiezen
Het kan erg lastig zijn om als nabestaande te kiezen voor muziek. Er zijn verschillende opties, zo kan er gekeken worden naar de favoriete nummers van de overledene of kan er juist gekeken worden of er nummers zijn die iets over hem of haar zeggen. Door te zoeken met specifieke eisen, zijn er al minder keuzemogelijkheden. Een liedje moet daarnaast passen bij het gevoel dat je wilt meegeven aan de aanwezigen. Een lied hoeft dus niet perse rustig te zijn, er zijn namelijk geen regels bij het draaien van uitvaartmuziek.

Top 50
Uitvaartverzekeraar DELA houdt een top 50 bij waarin de populairste liedjes voor uitvaarten zijn opgenomen. In de lijst staan zo wel nummers afkomstig van Nederlandse artiesten als van artiesten uit het buitenland. Het nummer wat het vaakst tijdens uitvaarten wordt gedraaid is Time To Say Goodbye van Andrea Bocelli & Sarah Brightman.

Marco Borsato, met Afscheid nemen bestaat niet, staat als eerste Nederlandse artiest op nummer drie in de lijst. Uit onderzoek van Nuvema uitvaartverzekeringen blijkt dat Borsato de populairste zanger van eigen bodem is voor begrafenissen. 7% van de Nederlanders zou hem wel live op zijn of haar begrafenis zien. Op nummer twee staat Ilse de lange en de top drie wordt afgesloten door Guus Meeuwis.

 

Laat wat van je horen

*