okt
01

Alanis Morisette steekt Green Day hart onder de riem

Green Day miste onlangs een optreden in een talkshow, doordat zanger/gitarist van Green Day, Billie Joe Armstrong, werd opgenomen in een afkickkliniek. Alanis Morisette besloot Green Day te vervangen en ze speelde een unieke cover van de Green Day hit Basket Case.

Billie Joe Armstrong gaf toe dat hij een alcoholprobleem had nadat hij ongeveer 3 weken geleden tijdens een optreden helemaal was uitgeflipt. De zanger kreeg tijdens het concert te horen dat ze nog 1 minuut hadden om het concert af te ronden en daarop sloegen alle stoppen door. De frontman claimde on-stage onder andere dat hij “fucking Justin Bieber” en hij gooide zijn gitaar hard op de grond.

Door de opname van Armstrong heeft Green Day enkele concerten en gastoptredens moeten afzeggen en vooral de talkshow van Jimmy Kimmel kwam daardoor in de problemen. Er was weinig tijd om een vervanger te vinden, maar uiteindelijk wist Kimmel in Alanis Morisette een geschikte vervanger te vinden.

De Canadees / Amerikaanse zangeres, die in een eerder interview toegaf in haar vrije tijd graag een spelletje 3 op een rij te spelen en naar Green Day te luisteren, besloot om een van de absolute topnummers van Green Day te coveren. Ze deed dit echter op geheel eigen wijze en ze transformeerde het punknummer Basket Case in een geweldige ballad. Daarmee wist ze zowel de host als het publiek te verrassen. Morisette sloot het nummer af met de woorden “We Love you Billy Joe”.

Wie geïnteresseerd is in de cover en het nummer zelf wil bekijken kan de video hieronder bekijken. De video toont het emotionele nummer opgevoerd door Alanis Morisette.

http://www.youtube.com/watch?v=nwEa03wNbUA

Bron:
http://www.3fm.nl/nieuws/detail/353956/Alanis-eert-Green-Day-met-%27Basket-Case%27-cover

 

Laat wat van je horen

*