apr
26

Live muziek streamen met behulp van Youtube

Er is sinds kort een nieuwe applicatie beschikbaar voor de iPhone, YouTunes genaamd. Ondertussen heeft Spotify een behoorlijke omvangrijke database gecreerd met ruim tien miljoen nummers. Alhoewel Spotify een indrukwekkende muziekdienst is, heeft Youtube waarschijnlijk een nog grotere database. De nieuwe applicatie YouTunes maakt handig gebruik van YouTube voor het vinden en streamen van muziek.

De app werkt makkelijk en eenvoudig, je zoekt op een liedje, de toepassing doorzoekt de videosite en de video’s die je vervolgens selecteert worden enkel als liedjes toegevoegd. Op de wijze kan je simpel en makkelijk een playlist maken. Een ander voordeel van deze applicatie is het feit dat je minder data verbruikt.

Tevens haalt de applicatie zijn muziek rechtstreeks van YouTube en laadt deze opvallend snel in, in ruil daarvoor heeft deze echter wel een degelijke internetverbinding nodig. De applicatie is een goed alternatief als je geen Premium- abonnement voor Spotify wilt betalen. (Door dit abonnement is het mogelijk om afspeellijsten offline te beluisteren). YouTunes speelt natuurlijk gewoon door als de applicatie op de achtergrond draait..

Kenmerkend aan de app is de eenvoudige vormgeving. De ontwikkelaar Sen Hou wilde de applicatie zo simpel mogelijk houden en er is zelfs geen instellingen knop te vinden. Persoonlijk vind ik dat er de laatste tijd steeds meer soortgelijke applicaties worden gedownload waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet.

Laat wat van je horen

*